Boulderi Prilepa

Luka Tambača nam donosi fotografije i utiske sa nedavne boulder ekspedicije u regiji Prilepa. Ako ste u potrazi za avanturom u susjedstvu, možda će vas ovaj članak i galerija uvjeriti da spakirate vaš crashpad i krenete put istoka, u srce Makedonije.

 

 

Još od trenutka kada su slovenski penjači otkrili bouldere Prilepa, želio sam tamo otići i iz prve ruke upoznati tzv. "europski Bishop".

Jedan je slovenski penjač na Internetu vidio sliku bouldera koji bi potencijalno bio zanimljiv za penjanje i nekako uspio pronaći da je slikana u Prilepu. Sljedeći je korak bio Google Earth gdje je otkrio još puno toga...

Prošle jeseni nekolicina nas iz Hrvatske pridružila se Slovencima u potrazi za novim boulderima i nismo se razčarali. Tijekom prethodnih posjeta Slovenci su uspjeli popesti oko 200 boulder problema, međutim to nije ni blizu stvarnom potencijalu kojeg Prilep krije. Na obližnjim brdima nalaze se tisuće djevičanskih bouldera, rasutih posvuda, koji samo čekaju da ih se popne. Stijena je oštra, zaista oštra i traži puno taktike za svladavanje najtežih problema. Inače, Prilep je grad sa 60.000 stanovnika i nalazi se u srcu Makedonije. Čini se kao da je vrijeme stalo prije 20 godina, što omogućava da se Balkan doživi kakav je nekada bio.  

 

 

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net