SEEbiz: Kilimanjaro AfRIca: Riječani osvojili vrh Afrike i snimili dokumentarac

SEEbiz: Kilimanjaro AfRIca: Riječani osvojili vrh Afrike i snimili dokumentarac

RAB - U ugodnoj atmosferi i u pristojno popunjenoj dvorani Udruge za djecu i mlade ''Kocka'' na Rabu predstavljena je projekcija dokumentarnog filma prigodnog naziva Kilimajaro AfRIca koji prati dogodovštine šestorice mladih avanturista intelektualaca s riječkog sveučilišta koji su osvojili vrh najviše samostojeće planine na svijetu.

Film je snimljen 2010. godine i nakon dugog režiranja i reduciranja ugledao je svjetlo dana prošle godine. Ovaj put je i Rab doživio svoju premijeru, a okupljeni su mogli uživati u dobro izbalansiranom dokumentarcu prepunom duhovitih dosjetki i prizora koji oduzimaju dah. Samoj premijeri nazočila su i dvojica aktera ekspedicije na najviši vrh Afrike: vođa ekspedicije Vitomir Maričić i Zoran Nebić.

Samoj projekciji slijedio je uvod u kojem su članovi ekspedicije naglasili kako je intencija dokumentarca animiranje mladih da se aktivnije uključe u planinarenje, da nađu svrhu u životu te da otkriju zatomljene potencijale u sebi. Nakon promocije članovi su predstavili svoj novi pohod, ekspediciju ''Kavkaz12'' u kojoj će osvajati najviši vrh Europe Elbrus (Istočni i Zapadni), te su iskoristili inaugurirati u ekspediciju i jedinu žensku članicu Kristinu Ribarić. SEEbiz je nazočio ovom događaju te se medijski odlučio popratiti ovu ekspediciju koja će biti i od humanitarnog značaja.

Sličnu humanitarnu akciju dečki su odradili i u Africi skupljajući odjeću za afričku djecu. Nešto više o samoj ekspediciji koja će biti snažno medijski popraćena te će se snimati i dokumentarac izvijestit ćemo više kroz intervju s Kristinom Ribarić koji uskoro planiramo. Ekipa još uvijek nema zaokruženu financijsku konstrukciju pa je svaka sponzorska pomoć dobrodošla.

O tijeku samih priprema i događanjima glede ''Kavkaza12'' te odlučnosti da ekspedicija krene ''tragovima Herkulesa'', možete više pratiti na http://ekspedicija.net/


 SEEbiz, 21.05.2012.

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net