rusija.hr - Mlada hrvatska alpinistička ekspedicija planira osvojiti najviše evropske vrhove

rusija.hr - Mlada hrvatska alpinistička ekspedicija planira osvojiti najviše evropske vrhove

 

Članovi prve hrvatske sveučilišne ekspedicije “Kilimanjaro Africa 2010″ spremaju se na novi pothvat. Ekspedicija Kavkaz će se održati u razdoblju od 17. do 31. srpnja ove godine, a kao glavni cilj postavljeno je osvajanje dva najviša europska vrha, Istočni (5621 m) i Zapadni Elbrus (5642 m).

Kao i u prethodnim projektima, ekspedicija i ove godine na sportski i inovativan način promiče otvorenost novim idejama i istraživačkom načinu života. Atraktivnosti projekta doprinosi i činjenica da je riječ o pokušaju registracije prvenstvenog smjera (prvi put ispenjane rute), koji će, ukoliko se za to dobije dozvola od ruskih nadležnih organa, nositi prikladan hrvatski naziv. Također, jedna od važnijih stavki u planiranju i realizaciji projekta je dokumentiranje samog uspona, kao i cjelokupnog boravka u Rusiji, s krajnjim ciljem montaže dokumentarnog filma. Kvalitetu materijala jamči jedan od vodećih hrvatskih reportažnih fotografa, ujedno i član ekspedicije.

 

Više informacija o ovoj i drugim ekspedicijama – na stranicama www.ekspedicija.net, a klikom na sliku u nastavku doznajte više o ekspediciji Kavkaz - brošura K-12 (otvara se pdf dokument) 

rusija.hr - 05.05.2012.


 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net