Novi list: Darovi prije ekspedicije na Kavkaz i nakon X daya

Novi list: Darovi prije ekspedicije na Kavkaz i nakon X daya

POMOĆ ZA NAJMLAĐE TRI HUMANITARNE AKCIJE ZA DOM LOVRAN I DRUŠTVO »NAŠA DJECA«

Alpinistička ekspedicija Sveučilišta u Rijeci na čelu s Vitomirom Maričićem ispunila je želje i razveselila domsku djecu, kao i organizatori X daya te Društvo Naša djeca Opatija

LOVRAN/OPATIJA Sportske rekvizite, igračke i stvari koje su štićenici lovranskog Doma za nezbrinutu djecu »Ivana Brlić Mažuranić« poželjeli imati donirao im je voditelj Alpinističke ekspedicije Sveučilišta u Rijeci Vitomir Maričić, u pratnji studenata stomatologije. Ova inicijativa pokrenuta je u sklopu priprema ekspedicije na Kavkaz, jer je humanitarni rad dio svake ekspedicije riječkog sveučilišta. Prilikom nedavnog »osvajanja« Kilimanjara, sudionici su prikupljali odjeću i obuću za djecu Afrike.

Blijedo postalo šareno

Osim sudionika Alpinističke ekspedicije, mališane su posjetili i djelatnici globalno rasprostranjene tvrtke Uniliever, koji su u sklopu »team-buildinga« za djelatnike s područja Hrvatske, Slovenije i BiH uručili bogatu donaciju ravnateljici Doma Sonji Kaplan, ali i čitav dan proveli u popravcima i uljepšavanju domskog okoliša. Osim uređenja vrta i sadnje novog bilja, u »suradnji« s mališanima iz doma, obojili su ograde, zaštitili drvene klupe i sjenicu te učinili blijede zidove i pod puno šarenijim.

DJECI AFRIKE Humanitarni rad dio je svake ekspedicije riječkog sveučilišta - prilikom "osvajanja" Kilimanjara, prikupljali su odjeću i obuću za djecu Afrike.

 

Pet tisuća kuna na računu Društva Naša djeca Opatija rezultat je humanitarne akcije pokrenute od strane Zagrebačke banke i organizatora manifestacije ekstremnih sportova X day što se nedavno održala na opatijskoj Slatini. Predstavnica Zagrebačke banke Gordana Žulj i organizatori opatijske manifestacije Vedran Dujmić i Miodrag Toskić jučer su u kavani »Grand« hotela Četiri opatijska cvijeta uručili donaciju Anji Turkalj, volonterki DND Opatija.

Proslava 60. rođendana

– Dio prihoda donirala je Zagrebačka banka, a dio je sakupljen od humanitarne tombole organizirane u vrijeme manifestacije. DND Opatija izabrali smo jer podržavamo njihov rad i čuli smo da se bave i pomaganjem socijalnim slučajevima – rekao je Dujmić, a Gordana Žulj dodala kako Zagrebačka banka, koja je bila i pokrovitelj manifestacije na Slatini, podržava ovakve događaje u kojima mogu uživati i mještani Liburnije i njezini gosti.

– Dugotrajan i kvalitetan rad DND Opatija rezultirao je i prošle godine našom velikom donacijom. To pokazuje agilnost ovog društva koje će uskoro proslaviti 60. rođendan – rekla je Žulj, a Turkalj je zahvalila na donaciji koju će namijeniti za njihove humanitarne akcije i projekte.

– Svaka nam kuna dobro dođe. Dio novca zasigurno će otići obiteljima kojima je to najneophodnije – zaključila je volonterka DND Opatija Anja Turkalj.


 DAVOR ŽIC, MARINA KIRIGIN

Novi list, 26.05.2012.

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net