Podvodni ribolov - Dive IN kup

Uskoro će Hrvatska ugostiti međunarodni susret podvodnih ribolovaca u Zadru. Radi se o DiveIN kupu, kojem je ovo druga godina održavanja, a ugostiti će preko 100 natjecatelja ovog zanimljivog sporta

Ronioci će u akvatoriju Ista, Molata i Dugog otoka 10. Svibnja odmjeriti svoje sposobnosti, a svi gledatelji, natjecatelji, gosti i ostali koji se nađu u prostorima jedriličarskog kluba Uskok, nakon proglašenja pobjednika uživati će u zabavnom program, klapama, moto stunt show-u i brudetu od ukupnog ulova natjecatelja!

Pravila podvodnog ribolova su često složena, pobjednik ovisi o vrsti ribe, težini, broju ulova, treba paziti na zabranjene veličine ribe, ograničeno je koliko ribe iste vrste ribolovac smije predate. Lov traje nekoliko sati, što predstavlja fizički i mentalni napor za natjecatelje.

Organizator natjecanja je zadarska tvrtka DiveIN, naš poznati proizvođač ronilačke i ribolovne opreme, koji se kvalitetom brzo pozicionirao visoko na međunarodnom tržištu. Svakako je pohvalno da imamo jednog takvog domaćeg proizvođača, obzirom da naša obala pruža idealne terene za uživanje u svim oblicima ronjenja i lova. Osobno smo isprobali njihovu paletu proizvoda i uvjerili se zašto su među najboljim proizvođačima na svijetu.

Podvodni ribolov je disciplina koja osim dominantnih sposobnosti ronjenja na dah kao što su izdržljivost, tehnika plivanja, plućni kapacitet i ponajviše mentalna spremnost, traži preciznost, koordinaciju, lukavstvo te niz drugih sposobnosti. Zbog tako šarenog spektra kvalitativnih motoričkih sposobnosti, nikad istih okolnosti na terenu, boravka na otvorenom, kvalitetne ribe i velike mogućnosti koju pruža Jadran za napredak u ovom ekstremnom sportu, šteta je ne isprobati ovu vještinu!

Na skoroj ekspediciji Jabuka 2014, zahvaljujući Dive IN-u, bit ćemo opremljeni najmodernijim odijelima, a kako planiramo jesti što ulovimo, pa tako i nezanemarivu količinu vremena biti pod vodom, to će biti bitan faktor u očuvanju energije i uspjeh ekspedicije.

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net