Vitomir Maričić (voditelj ekspedicije)

(5.1.1985., Rijeka)

vitomir@ekspedicija.net

Uz redoviti studij radi kao voditelj spasilačke službe na plažama i bazenima Kantrida. Za uspjeh u tom poslu nagrađen je od Crvenog križa Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice. Voditelj regionalnog sportskog spasilačkog tima i voditelj tima za prvu
pomoć, bivši reprezentativac spasilačkog sporta. Ranijih godina studija djelovao je kao predsjednik Sportskog društva Filozofskog fakulteta i povjerenik za sport u Riječkom športskom sveučilišnom savezu.

Počevši od najranijih dana okušao se u mnoštvu sportova od kojih je na školskim, sveučilišnim, te prvenstvima i kupovima Hrvatske osvajao medalje iz atletike, plivanja, rukometa, odbojke, vaterpola, košarke, triatlona, duatlona, spasilačkog sporta... Kao svestran i radoznao sportaš natječe se i u pustolovnim utrkama, trekingu, a voli i uživa u ronjenju, jedrenju, sportskom penjanju, lednom penjanju, alpinizmu, padobranstvu, mtb-u, biciklizmu, standardnom i latino plesu, dizanju utega... Osnivač i voditelj pustolovnog tima TLI.

Kao voditelj ekspedicije pokušat će prenijeti znanja i iskustva sakupljena na ranijim usponima - slovenske, talijanske, austrijske, francuske Alpe (4810m), Ande (6910m) i ekspedicijama – Argentina-Čile 2010, Sjeverna Amerika 2008/2009, te u vođenju sportskih timova. Cilj je kroz pripreme oformiti psihički i fizički spremnu grupu za izazov uspona, kako bi na samom usponu brzo i ispravno rješavali problematične situacije, osvojili Kilimanjaro i vratili se kući sa vrijednim iskustvima i uspomenama.

Kroz objektiv

Par putnih...

           

Malo sportskih...

           

i nešto za gušt...

          

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net