TLI tim na prijemu kod predsjednika Josipovića

Danas smo proveli ispunjen dan u Zagrebu. Posjetili smo sjedište Knorra, gdje smo preuzeli donaciju suhe gotove hrane koja će nam biti dobrodošla na Kavkazu. Zatim smo preuzeli pakete sportskih preparata koje koristimo tijekom treninga i uspona od našeg novog sponzora – Multipowera. Pokupio sam vize za Kinu i Tajland koje će mi trebati nakon Kavkaza, te smo se nakon kraćeg sastanka sa zadarskim dijelom ekipe, Borisom i Goranom, zaputili na Pantovčak na sastanak s Predsjednikom.

Doći do njega nije jednostavno, to je mala ekspedicija. Kontrole vozila i odmjeravanje vojske, a nama auto pretrpan sponzorstvima i donacijama, kao glavni šverceri juhe i proteina. Potom treba pronaći parking, pa se preseliti kod njihovih vozača, koji vas preuzmu i odvedu u prostranu sobu za čekanje. Malo se fotkamo, glupiramo, ostavljamo poruku budućim gostima i dolaze opet po nas ljudi u crnom. Pa opet malo čekamo pred vratima… Da skratimo vrijeme pokušavamo od vojnika koji je i fotograf izvući neku tajnu informaciju. Nije popustio. I napokon ulazak kod Predsjednika Republike…

Gospodin Josipović bio je vidno uzbuđen što nas vidi, logično je da ima tremu, ipak se prvi put susrećemo. S njime na prijemu bila je i gospođa Ankica Marinović, savjetnica za znanost. Predsjednik nam napominje kako je svjetska klasa u stolnom nogometu, ali nema u dvorima stola za demonstraciju… Predlažem mu još nekoliko promjena interijera. No najvažnije je da se Predsjedniku sviđa naša ideja i vrijednosti koje promoviramo i da imamo potporu vrha države, što nam je naravno velika čast i puno znači za motivaciju ekipe, ali i daje pečat ozbiljnosti i potvrdu vrijednosti cijelog projekta.

Iako je cijeli susret protekao ležerno i ugodno, Predsjednik će sigurno upamtiti Marina koji mu je priznao da je glasao za njega, jer je, eto, bio koliko toliko pristojan kandidat. Naravno, nije mislio ništa loše, ali je kontekst izjave izazvao salvu smijeha u prostoriji… A imao je još poneku dosjetku. Predsjednik nam se požalio oko nekih pitanja koje more takvu funkciju, pa smo mu predložili da ode s nama na Kavkaz, jer smatramo da bi bio, eto, koliko toliko pristojan alpinist, a i odlično mu stoji naša službena majica. Međutim, koliko god on to htio, nažalost nema ni dana slobodnog. Pa evo… ako je netko planirao kandidirati se za ovu funkciju, uzmite to u obzir. Međutim, iako ovog puta neće s nama, pratit će naše vijesti, te ćemo mu nakon povratka izreferirati detalje i pozvati ga na projekciju dokumentarnog filma.

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net