Tim TLI Kilimanjaro osvojio Rab triatlon

Prije godinu dana, triatlon klub Rival iz Rijeke organizirao je prvu triatlon utrku na Rabu, na kojem uspješno nastupa i ekipa TLI-a.  29. 5. 2010. utrka dobiva novo izdanje i novu kategoriju – olimpijsku triatlon štafetu. Članovi ekspedicije Kilimanjaro Afrika 2010 i članovi TLI-a i ove godine su se odazvali i prijavili 2 tima, TLI KILIMANJARO 1 i 2, na obje štafetne utrke – supersprint i olimpijski triatlon. Ova utrka poslužila je kao fizička priprema i promocija ekspedicije,  na čemu moramo zahvaliti triatlon klubu Rival, jer je donacijom startnina podržao ekspediciju.

Ubrzo nakon dolaska, uštimavanja opreme i završnih dogovora krećemo u standardni protokol. Usprkos stotinjak prijavljenih natjecatelja iz Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije i Hrvatske, prijave prolaze glatko i bez gužvi, sve pohvale organizatoru na bogatom startnom paketu. TLI KILIMANJARO 1 nastupa u sastavu: Eni Bratović, Loris Pomazan i Vitomir Maričić.  Za TLI KILIMANJARO 2 natječu se Nebojša Nikolajev, Sandro Erceg i Igor Lalić.  Zona izmjene se brzo zatvara i nakon nekoliko utrka za mlađe kategorije počinje prva štafetna kategorija.

Supersprint triatlon sastoji se od 375m plivanja, 10km bicikle i 2,5km trčanja. Pobjedila je naša štafeta TLI KILIMANJARO 1 sa vremenom 37:10,  dok je TLI KILIMANJARO 2 završila utrku na 6. mjestu s vremenom 41:50.

Brzo nakon kraja supersprinta počinje olimpijski triatlon. Sastoji se od 1500m plivanja, 40km bicikle i 10km trčanja. Ekipa TLI KILIMANJARO 1, dobro zagrijana s prethodne utrke, ponovo osvaja 1. mjesto(2:36:39), usprkos tehničkim problemima na biciklističkoj dionici. Tim KILIMANJARO 2 ovaj puta zamjenjuje uloge – Nebojša trči jer ga muče bolovi u ušima od ranije utrke, a Igor starta utrku. Završili su na 4. mjestu (3:22:17).

Iako iscrpljene utrkom, ekipe su zadovoljne rezultatima odlučile provesti večer u staroj jezgri grada Raba, a posebno hvala u ime TLI tima i ekspedicije KILIMANJARO AFRIKA upućujemo gospodinu Gigu iz Barbata koji je velikodušno smjestio oba naša tima.
 

Fotogalerija

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net