Sandro Erceg

(4.11.1986., Rijeka)

U srpnju ove godine diplomirao je na studiju brodogradnje Tehničkog fakulteta u Rijeci. Zahvaljujući prosjeku ocjena tijekom studija od 5,0 i mnoštvu izvannastavnih aktivnosti, proglašen je studentom generacije Sveučilišta u Rijeci u akademskoj godini 2009./10., a dobitnik je i prestižne Top stipendije za top studente 2010. Uz to, dobitnik je rektorove nagrade za najboljeg studenta Tehničkog fakulteta (2009./10.), četiriju dekanovih nagrada (2006./07., 2007./08., 2008./09., 2009./10.) te raznih stipendija i programa stručnog usavršavanja. Bio je aktivan i kao demonstrator za čitav niz kolegija na fakultetu, kao i član Studentskog zbora Tehničkog fakulteta. Objavio je jedan znanstveni rad, prezentiran na konferenciji u Helsinkiju ove godine.

 

Studij kroz slike

 

Ljeto 2009. proveo je u Lisabonu (Instituto Superior Técnico) proučavajući fenomen pojave parametrijskog ljuljanja kod ribarskih brodova. Kao član inicijative Waterbike Team Rijeka, projekta riječkih studenata brodogradnje, sudjelovao je na Međunarodnoj regati vodocikala koja se održala u svibnju ove godine u poljskom gradu Szczecinu. U okviru projekta „Huawei Summer Camp 2010“ u organizaciji kineske tvrtke Huawei Technologies i Ureda Predsjednika RH posjetio je Narodnu Republiku Kinu i EXPO sajam u Shanghaiju.

S brodogradnjom u svijet

Sportom se bavi od malih nogu – 11 godina trenirao je nogomet u HNK Rijeka i NK Opatija, a okušao se i u judu, stolnom tenisu i odbojci. Zahvaljujući nogometu proputovao je velik dio europskoga kontinenta (football takes me many places: hot places, cold places), a imao je čast nastupiti i na međunarodnom omladinskom turniru Kvarnerska rivijera. U novije vrijeme, kao član ekipa Tehničkog fakulteta na sveučilišnim je prvenstvima osvajao odličja iz malog nogometa (1. mjesto, 2008./09. i 2009./10.), rukometa (2. mjesto, 2008./09.) i cageballa (1. mjesto, 2009./10.). Član je malonogometne reprezentacije Sveučilišta u Rijeci, a odnedavno i pustolovnog tima TLI.

Sportom protiv neugodnih upala

U slobodno vrijeme nastoji ne zanemariti svoje hobije i interese kao što su mali nogomet, tenis, ronjenje, slobodno penjanje, biciklizam, fotografiranje i digitalna obrada fotografija, montaža video materijala, itd.
I zaključno, sakuplja Skittles kutijice, pohodi koncerte, ne nosi kanotjerice i vjeruje u uspjeh Ekspedicije.

Za detaljniji uvid

   

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net