SEEbiz - Vitomir Maričić: Vrh Kavkaza planiramo osvojiti već 24. srpnja

SEEbiz - Vitomir Maričić: Vrh Kavkaza planiramo osvojiti već 24. srpnja

INTERVJU - Bliži se dan polaska ekspedicije „Kavkaz 12" koju smo već ranije spomenuli na SEEbizu. O tome kako teku pripreme, o čemu ćemo još čitati, razgovaramo s voditeljem Vitomirom Maričićem.

 

SEEbiz: Vitomire, je li ekipa spremna za polazak?
Maričić: Pa svakako, svakim danom sve spremnija. U utorak ćemo na službenoj konferenciji za medije objaviti odlazak i do tada će, nadam se, svaki detalj biti na svom mjestu, a oprema u torbama, tako da nam ostane vremena još za jednu pripremu, u stvari više druženje, vjerojatno na otoku Rabu. Pretpostavljam da ćemo organizirati i jedno druženje sa prijateljima tamo negdje pred sam polazak. Sve u svemu, vjerujem da smo do sada kvalitetno obavili zadatke koje smo si zadali.

SEEbiz: Što je s pripremama oko nalaženja sponzora i zatvaranja financijske konstrukcije? Jesu li i one uspješno završene?
Maričić: Nikad (smijeh). Teško je zatvoriti taj dio, na tome će se raditi do zadnje sekunde vjerojatno. Do sada uz Županiju, Montelektro, Energo, Hotel Astoria, Grad Rab, Meritumnovu, koji su nam najviše doprinijeli na financijskom planu, uz već postojeće Oakley i Olympus, imamo dogovore sa Knorrom i Multipowerom u vidu osiguravanja prehrane za uspon. Barem znamo da nećemo gladovati. Očekujemo još neke kontakte da se jave. Detaljnije o svim partnerima može se pronaći na našem webu www.ekspedicija.net, i na istoimenoj facebook stranici.

SEEbiz: Kakav je detaljniji plan i možete li nam otkriti što vas točno čeka dolaskom u Rusiju?
Maričić: Na put krećemo 17. srpnja. Prvo mijenjamo avion u Moskvi i letimo za MinVody. Tamo ćemo terencem krenuti u podnožje Kavkaza, te sutradan obaviti zadnje pripreme i krenuti uspon. U tom prvom danu, 19-og, planiramo napredovati skroz do baznog kampa, ostaviti nešto opreme i vratiti se niže prespavati. 20. onda krećemo s aklimatizacijskim usponima i izletima, te ako se poklopi dobra forma i vremenska prognoza, 24. možda već zabijemo zastavu na vrh. Planiramo redovito slati izvještaje, koliko nam to mogućnosti dozvole, pa ćete nas moći pratiti u stopu.

SEEbiz: Naši čitatelji moći će vašu ekspediciju pratiti na SEEbizu, ali ranije ste već spomenuli i neke vaše stranice na kojima vas svakodnevno možemo pratiti...
Maričić: Da, www.ekspedicija.net je naše informacijsko sjedište, a u korak s trendovima, pozivamo ljude da nas prate i na našoj FB stranici http://www.facebook.com/ekspedicija.net , koja je nekima vjerojatno praktičnija, a također prati najbitnije informacije.

Pratite i nadalje vijesti o ekspediciji Kavkaz 12, a mi ćemo se virtualno popeti s ovom hrabrom ekipom do samog vrha.

 


Krešimir Butković, SEEbiz, 7. srpnja 2012.
 

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net