Rijeka danas: Riječani oborili rekord u najvišem piciginu na svijetu!

Rijeka danas: Riječani oborili rekord u najvišem piciginu na svijetu!

Nova avantura riječkog ekspedicijskog TLI tima odvija se u Južnoj Americi. Kao što i službeno ime ekspedicije govori “Todo posibile, nada seguro”, sve je moguće, ali ništa sigurno ili doslovno. Osnovni cilj tijekom putovanja dugačkog dvanaestak tisuća kilometara, od 4. do 23. srpnja ova godine, je lov na raznorazne rekorde.

 

Putujući kroz Brazil, Paragvaj, Boliviju i Peru TLI će obići desetak svjetski jedinstvenih pojava i utvrditi jesu li zbilja tako jedinstvene ili ne. Ekspedicija i ove godine na sportski i inovativan način promiče otvorenost novim idejama i istraživačkom načinu života, a od ranije su poznati po projektu “Prva hrvatska sveučilišna ekspedicija Kilmanjaro Africa 2010″, alpinistička ekspedicija “Kavkaz12″ te mnogobrojnim lokalnim humanitarnim i sportsko-društvenim akcijama.

Ekspedicija je po dolasku u Boliviju uspješno postavila rekord za, vjeruju, najviši picingin na svijetu na 4600 metara u Bolviji. Gejziri se nalaze na jugozapadu Bolivije, sjeverno od bolivijske Lagune Verde, a u blizini granice s Čileom.

 

 

Nakon picigina, slijedio je pokušaj za obarenje rekorda za najviši uspon u odjelu. Ekspedicija u odjelima uspješno se probila na od prilike 6000 metara na vulkan Uturuncu (6023 m), a do samog vrha voditelj ekspedicije Vitomir Maričić odlučio je ne penjati radi jakog isparavanja sumpora i debele ledene kape te bi daljnje napredovanje ugrozilo zdravlje članova ekspedicije. Gospodski pohod na vulkan, u vrhunskim odjelima, ekspediciji je omogućio RIO Rijeka.

 

Ekspedicija nastavalja putem prema najvišem gradu na svijetu Potosi, nakon kojeg odlaze na najviše plovno jezero na svijetu Titicaca. Nakon toga slijedi druga etapa ekspedicije u Peru i posjet svjetskim čudima: Machu Picchu i kip Krista Otkupitelja.

 

Rijekadanas, 20.07.2013.

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net