Portal Moja Rijeka: Prva ekspedicija Sveučilišta u Rijeci sprema se za osvajanje Kilimanjara

Portal Moja Rijeka: Prva ekspedicija Sveučilišta u Rijeci sprema se za osvajanje Kilimanjara

 

Dok se jedni studenti (ali i djelatnici fakulteta) žale kako im je bolonjski proces zagorčao život, a drugi pak snuju plenume i planiraju proteste protiv školarina, hrabra skupina studenata i zaposlenika s različitih fakulteta Sveučilišta u Rijeci ima neke sasvim drugačije ciljeve.

Njihov je, konkretno, cilj najviša slobodno-stojeća planina na svijetu, stvorena, oblikovana i ranjavana silama vatre i leda. Sa svojih 5895 metara nadmorske visine i tri vulkanska kratera, afrički Kilimanjaro prijeteći očekuje ekspediciju Sveučilišta u Rijeci.

Vitomir Maričić, Siniša Knežević, Zoran Nebić, Sandro Erceg, Nebojša Nikolajev i Ivan Fućak odlučili su se na ovaj zahtjevni pothvat kako bi promicali zajedništvo na Sveučilištu, studiranje kao način života te kvalitete Sveučilišta u Rijeci.

Više podataka možete naći na službenoj stranici: www.ekspedicija.net , a što sami članovi ove prve hrvatske sveučilišne ekspedicije imaju reći o svom projektu i pripremama, možete pogledati u kratkom razgovoru s njima:

 

FOTOGALERIJA


Zoran Krušvar, Portal Moja Rijeka 13.07.2010.

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net