Index.hr - Hrvatska alpinistička ekspedicija Kavkaz12 popela se na najviši vrh Europe

Index.hr - Hrvatska alpinistička ekspedicija Kavkaz12 popela se na najviši vrh Europe

Trebalo im dva dana manje od planiranog

U PONEDJELJAK 23. srpnja, oko 10 sati po lokalnom vremenu, hrvatska alpinistička ekspedicija Kavkaz12 uspješno je okončala uspon na najviši vrh Europe.

Na 5 642 metra visoki Elbrus u gorju Kavkaz uspeli su se Vitomir Maričić kao voditelj ekspedicije, Sandro Erceg, Kristina Ribarić, Boris Zubčić i Marino Petretić, dok se Goran Matošević zaustavio na visini od oko 5000 metara.

Članovima ekspedicije trebala su samo tri dana kako bi zakoračili na krov Kavkaza, što je čak dva dana manje od planiranog. "Vršni uspon odrađen je za nešto manje od sedam sati, a, premda tehnički nezahtjevan, fizički je bio iznimno naporan. U regiji je cijeli tjedan prevladavalo odlično vrijeme pa se temperature tijekom našeg boravka na planini nisu spuštale ispod -10 Celzijevih stupnjeva, što nam je svakako išlo u prilog", istaknuo je voditelj ekspedicije Vitomir Maričić

Podsjećamo, ekipa boravi u Rusiji do kraja srpnja gdje priprema materijal za dokumentarni film čija se premijera planira za početak iduće godine te predstavlja krunu projekta Kavkaz12. Kronike boravka u Rusiji objavljene su na na službenim mrežnim i Facebook stranicama.


Index, 25.07.2012.

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net