HRT Radio Rijeka: Riječka ekspedicija ide u Južnu Ameriku

HRT Radio Rijeka: Riječka ekspedicija ide u Južnu Ameriku

Sve je moguće, ali ništa sigurno – moto je nove avanture u koju poznata riječka ekspedicijska grupa TLI kreće početkom srpnja, a putovat će Južnom Amerikom.

Ekspedicija pod nazivom Todo posibile, nada seguro kreće 4. i traje do 27. srpnja. Putovanje će se odvijati kroz Brazil, Peru, Boliviju i Paragvaj, a osnovni je cilj vidjeti jesu li te zemlje doista toliko jedinstvene ili ne.

Glavni motiv je želja za putovanjem, za istraživanjem sebe i planete, a nadam se da će to potaknuti i druge da i oni malo istražuju. Takva putovanja znaju biti užasno financijski, logistički i fizički naporna, kaže jedan od članova ekspedicije Vitomir Maričić.

Svi su članovi ekspedicije bivši sportaši, pa otprije imaju akumulirani potencijal za zahtjevne fizičke aktivnosti. Za financijski dio, oslanjaju se na pomoć sponzora. Putujući zemljama Južne Amerike ekspedicija će proći oko 12 tisuća kilometara i ide u lov na razne rekorde.

Snimat će i dokumentarni film, kao što su to učinili i na Kavkazu 2012. Dokumentarac o ekspediciji prošlog ljeta premijerno će biti prikazan u Art-kinu Croatia sljedeći tjedan, u četvrtak 27. lipnja.

S članom ekspedicije Vitomirom Maričićem razgovarala je Olivera Vinković.


HRT Radio Rijeka - Olivera Vinković / Boris Kanazir, 17.06.2013.

You may need: Adobe Flash Player.

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net