Potpora

Dopustite mi prije svega izraziti zadovoljstvo što ste odlučili izvesti tako zamašan pothvat, koji će za svakog člana buduće ekspedicije nedvojbeno imati iznimno značenje u smislu pozitivnog životnog iskustva. Spomenuti pothvat, koji će, uvjeren sam, biti uspješno organiziran i proveden, pridonijet će i afirmaciji riječkog Sveučilišta, ali i cijele naše domovine. Hrvatski alpinisti već desetljećima nižu sjajne uspjehe u osvajanju svjetskih planinskih vrhunaca, a tome ćete se ovim pothvatom i vi pridružiti.

Detaljnije

Predsjednik Republike Hrvatske
prof. dr. sc. Ivo Josipović

Sveučilište u Rijeci mlado je sveučilište, ne samo po godini osnutka, već i po entuzijazmu i kreativnosti studenata i nastavnika koji žive i rade u toj zajednici, čega je dokaz i ova ekspedicija. Da bi Sveučilište moglo rasti, mora stati upravo iza ovakvih projekata.

Detaljnije

Rektor Sveučilišta u Rijeci
prof. dr. sc. Pero Lučin

Planiranje i ostvarivanje ovakvog projekta moguće je samo uz ulaganje ogromne energije u planiranje,  razradu i samu provedbu. Zbog toga sam ponosan na činjenicu da je od sedam članova Prve sveučilišne ekspedicije “Kilimanjaro-Afrika 2010.” čak troje sa Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Detaljnije

Dekan Tehničkog fakulteta u Rijeci
prof. dr. sc. Tonči Mikac

S obzirom na, prije svega, ekonomske poteškoće u kojima se nalazi naša, ali i cjelokupna svjetska akademska zajednica, fascinirala me hrabrost i upornost naših studenata da ustraju, te na krajnje ozbiljan način isplaniraju, opravdaju i provedu ovako delikatan projekt. Mislim da svima nama na riječkom sveučilištu time daju odličan primjer kako se treba ponašati u kriznim situacijama i na koji način konkretno promicati deklarirane vrijednosti.

Detaljnije

Dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci
prof. dr. sc. Predrag Šustar

Našem Odjelu za informatiku, i meni osobno, stalo je da se studiranjem potiče razvoj kreativnosti, otvorenosti novim idejama, znanjima i iskustvima. Studiranje mora otvarati nove vidike, a ne samo pripremati za radno mjesto. Postoji citat: “Znatiželja je fitilj u svijeći učenja” i drago mi je da u ovim pojedincima mogu vidjeti da ih znatiželja vodi u otkrivanje novog.

Detaljnije

Pročelnica Odjela za informatiku,
prof. dr. sc. Marija Marinović

Naše pomorce na deleki i neizvjesni put je tjerala želja da upoznaju nešto novo, drukčije, da ostvare svoje želje i dosegnu cilj svog putovanja. Drago nam je što danas naš student Nebojša Nikolajev sa studentima ostalih riječkih fakulteta želi sudjelovati u Sveučilišnoj ekspediciji na Kilimanjaro i tako stjecati nova iskustva, upoznati zemlje svijeta, ali i pronositi saznanja o našem Gradu, Sveučilištu i Hrvatskoj.

Detaljnije

Dekan Pomorskog fakulteta,
prof. dr. sc. Pavao Komadina

Riječki alpinistički klub već više od desetljeća radi na popularizaciji alpinizma i jedan je od najplodnijih riječkih i hrvatskih sportskih društava. Stoga nam je drago da vidimo da se taj sport razvija i da postoje inicijative i izvan samog kluba, tim više što su inicijatori ovog projekta dva naša dugogodišnja člana.
Želim im uspješnu ekspediciju i da dobro brane boje Sveučilišta i Riječkog alpinističkog kluba!

Predsjednik Riječkog alpinističkog kluba,
Igor Gunčić

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net