Odlična atmosfera na premijeri

U petak je Art-kino Croatia zaživjelo punim plućima zahvaljujući našoj premijeri. Malo kašnjenje zbog velike gužve nije omelo pozitivnu energiju publike koja je oduševljeno komentirala kadrove i redovito ih nagrađivala pljeskom. Kada su se svi smjestili u prepunjeno gledalište, Davor Garić je otvorio događaj i prozvao redom govornike prof. dr. sc. Tončija Mikca, prorektora za poslovne i integracijske procese, Veljka Karabaića, pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, prof. dr. sc. Predraga Šustara, dekana Filozofskog fakulteta, te voditelja ekspedicije, iliti mene. Govornici su imali samo pozitivne kritike za projekt i mislim da su i sami dijelom bili iznenađeni golemim interesom i odazivom. Skrenuo sam pažnju na to da je projekt puno više od uspona ili putovanja, da traje cijelu godinu, pa da ga tako treba i vrednovati. Posebno nam je drago što je ova ekspedicija uspjela motivirati još nekoliko novih ekspedicija, pa tako i novu sveučilišnu humanitarnu ekspediciju, koja će veslati od Savudrije do Prevlake. Naravno, tu je zahvala svim članovima ekspedicije što su učinili projekt tako posebnim, svim sponzorima i svima koji su pratili naš napredak, bodrili nas i hranili pozitivom.

Brzo je došao red i na glavni događaj, dokumentarni film, za koji su se čuli česti komentari da je prebrzo prošao. To samo znači da je Ivona Pierobon, naš scenarist i glavni krivac za tijek radnje, odradila dobar posao. Hvala Ivona! U montaži se s filmom mučio Igor Lalić. Na kraju sve prolazi odlično i glatko, pa još jednom zahvaljujemo curama iz Croatie na pomoći oko svega, gušt je s vama surađivati. Davor Garić nas je na kraju svih pozdravio i "uvalio" članovima ekspedicije da nešto zapjevaju, ali snašli smo se dobro i u skladu sa soundtrackom filma. Hvala i Gariću na odličnom vođenju cijelog programa. Nakon svega, naravno opuštanje u Palachu, koji nas je opet vrhunski ugostio i gdje nam je uvijek "ko doma".

Prvo sljedeće ponavljanje filma je na otvorenju Festivala znanosti u ponedjeljak, 11.4. u 17 sati. Hvala svima koji su došli, nadamo se da ste uživali!

 (c) 2010. - 2012. Ekspedicija.net